Bureau Moeilijke Dingen houdt van moeilijke vraagstukken. Moeilijke vraagstukken die op een elegante manier en toekomstbestendig opgelost worden.


Hieronder vind je een aantal van onze recente projecten.

DATA ENABLED DESIGN

Philips Design

Voor veel artsen blijkt het een hele uitdaging om volledige informatie te verkrijgen van hun patiënten. Zo kan het voor de patiënt lastig zijn om een gedetailleerd beeld te schetsen zonder teveel te focussen op een specifiek voorbeeld. uGrow+ Professional is een onderzoeksproject van Philips Design dat zich bezig houdt met dit probleem. Een set fysieke objecten kan worden ingezet door een arts om bepaalde data te verzamelen. Dit is een dynamisch proces waarbij de patiënt zelf controle houdt over de data die verzameld wordt via een bijbehorend web-platform. Het unieke datalandschap wat hierdoor gecreëerd wordt kan het herkennen van patronen, of het sturen op gedragsverandering aanzienlijk versnellen.

Ons werk

Fysieke vormgeving
Productie
Embedded software
Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Back-end ontwikkeling
Front-end ontwikkeling
Server management

MM2020 INNOVATIONBOX

Media Markt Nederland

De Media Markt wil zich graag onderscheiden van andere elektronicawinkels en heeft daarom het Media Markt 2020 concept gelanceerd in twee vestigingen; Eindhoven en Wilrijk (BE). Hierin presenteren zij hun toekomstvisie op elektronica.

De Innovationboxes zijn kasten met een transparant display waarin innovatieve projecten van start-ups en kleine bedrijven worden getoond, waarbij het interactieve display meer informatie geeft, en waar bezoekers hun mening kunnen achterlaten. Op deze manier krijgen de makers waardevolle feedback over hun product voordat het op de markt gebracht wordt.

Ons werk

Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Front-end ontwikkeling
Back-end ontwikkeling
Content Delivery Network

ACADEMY OF SKILLS

Technische Universiteit Eindhoven

Overdracht van kennis via internet gebeurt al op zeer grote schaal. Maar is het ook mogelijk om vaardigheden zoals schetsen, houtbewerking of maquette-maken op een efficiënte manier over te dragen?

In samenwerking met de faculteit Industrial Design is er een video-platform ontwikkeld met een uniek peer-to-peer feedback systeem om het platform schaalbaar te maken. Iemand die al gevorderd is in het verkrijgen van een bepaalde vaardigheid geeft feedback op iemand die minder vaardig is. Alle lessen bestaan uit korte video's, opdrachten bestaan uit het opnemen van video's, en er wordt feedback gegeven door middel van video.

Ons werk

Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Back-end ontwikkeling
Front-end ontwikkeling
Hosting

MEDIA MARKT ENERGIECHECK

Media Markt Nederland

De Media Markt onderscheidt zich als winkelketen graag van webwinkels, en is om die reden veel bezig met innovatie op het gebied van service in de winkel. Zij zagen er een uitdaging in om energielabels van electronica-producten in context te brengen van energie- en geldbesparing.

Bureau Moeilijke Dingen heeft een eerste prototype omgevormd tot twee online platforms: een voor de medewerkers met de focus op efficiëntie en overzicht, en een voor de consument met de focus op begeleiding en duidelijkheid.

Ons werk

Grafisch ontwerp
Interactie ontwerp
Back-end ontwikkeling
Front-end ontwikkeling

NETWORK TOOL

ID Connect

Visitekaartjes zijn onmisbaar op netwerkevenementen. Voor ID Connect, een netwerkevenement tijdens de Dutch Design Week, hebben wij een installatie gebouwd waardoor bezoekers met elkaar kunnen verbinden en waarbij het visitekaartje achterwege kan blijven.

Door eerst de bezoekersbadge te scannen en daarna letterlijk het licht naar elkaar toe te brengen worden mensen met elkaar verbonden. Dit resulteert in een connectie in het gevisualiseerde netwerk, en een overdracht van gegevens in de vorm van een gepersonaliseerde email met contactgegevens. De network tool versterkt het verbindingsmoment en verlaagt de drempel om contactgegevens uit te wisselen.

Opdrachtgever

ID Connect 2017

Ons werk

Interactie ontwerp
Prototyping
Bezoekersregistratie

OLLY

Simon Fraser University

Het is moeilijk om bij te houden welke muziek je beluistert door grote de hoeveelheden die tegenwoordig direct beschikbaar zijn (via bijvoorbeeld Spotify of Apple Music). Olly is een fysieke muziekspeler die willekeurige nummers uit je verleden in de toekomst in de wachtrij zet. Het kan zelf jaren duren voordat een bepaald nummer opnieuw naar boven komt. Olly valt daarvoor in de categorie 'slow technology' en in samenwerking met de Simon Fraser University uit Canada wordt Olly op dit moment getest bij een aantal mensen thuis om te kijken hoe het in het dagelijks leven past.

In samenwerking met

Bram Naus
Jeroen Hol
TU Eindhoven

PROTOPROBES

Afstudeerproject Pepijn Verburg

Designers, onderzoekers, makers en hobbyisten ontwikkelen steeds meer complexe producten die verschillende dingen van onze wereld kunnen waarnemen met sensoren.

ProtoProbes is een interactieve, draadloze en draagbare tool om te zien wat je prototype ziet. Met behulp van een webapplicatie wordt alle verzamelde data gevisualiseerd waarna de gebruiker on-the-fly nieuwe representaties van de data kan ontdekken. Bij de visualisatie staan begrip, inzicht en exploratie centraal om zo ook gebruikers met weinig kennis op weg te helpen en mogelijke innovaties te versnellen.

Afstudeerproject

Pepijn Verburg

Opleiding

Industrial Design Master
TU Eindhoven

In samenwerking met

RISE Interactive Umeå

DESIGNING FOR TRANSPARENCY IN DIGITAL TRANSACTIONS

Afstudeerproject Paul van Beek

Het afstudeerproject van Paul is een onderzoek naar het vertrouwen in digitale transacties. Vooral gesloten betaalsystemen op evenementen missen een essentieel aspect; transparantie. Binnen dit project is een voorstel gedaan voor een meer transparante betaal-terminal, waardoor de gebruiker een beter inzicht heeft in de geldstromen en zijn verbruik.

Afstudeerproject

Paul van Beek

Opleiding

Industrial Design Master
TU Eindhoven

SPHERICAL INTERACTIONS

Afstudeerproject Joep Elderman

Hoe ziet een afstandsbediening eruit wanneer je uitsluitend gebruik maakt van haptische interacties? Spherical Interaction is in samenwerking met Bang & Olufsen ontwikkeld en heeft verschillende elementen van haptic feedback en shape-changing interfaces geëxploreerd om tot een nieuwe interactie-taal te komen.

Afstudeerproject

Joep Elderman

Opleiding

Industrial Design Master
TU Eindhoven

Opdrachtgever

Bang & Olufsen